Hoe maak ik mijn vibrator schoon?

Wanneer je een vibrator gebruikt, is het belangrijk om deze na elk gebruik goed schoon te maken. Door dat te doen, gaat je vibrator langer mee en kun je dus langer van het speeltje genieten. Ook om infecties en zelfs soa’s te voorkomen, is het belangrijk dat je jouw vibrator goed schoonmaakt. In dit artikel vertellen we je hoe je dat het beste kunt doen.

Maak een vibrator direct schoon!

Veel mensen die hun vibrator hebben gebruikt, leggen deze even aan de kant om bij te komen van hun hoogtepunt. Vervolgens vergeten ze de vibrator schoon te maken en gebeurt dit vaak pas vlak voor de volgende keer dat ze het speeltje weer willen gebruiken. Helaas is dat niet zo’n goed idee, omdat de viezigheid van de vorige keer het materiaal heeft kunnen aantasten. Als je een vibrator lang vuil laat, kan het materiaal zelfs beschadigd raken. Daarnaast kunnen er ondertussen ook schimmels op de vibrator zijn ontstaan.

Dit zijn dingen die je natuurlijk absoluut niet wilt. Om dit allemaal te voorkomen, kun je een vibrator het beste direct na gebruik schoonmaken.

Hoe kun je een vibrator schoonmaken?

Seksspeeltjes kun je op verschillende manieren schoonmaken. Een vibrator bevat elektrische onderdelen, waardoor je sommige methodes zoals de vaatwasser of het uitkoken van het speeltje beter niet bij een vibrator toe kunt passen. Hieronder vertellen we je een aantal manieren waarop je wel een vibrator kunt schoonmaken.

Een antibacterieel doekje

De snelste manier om een vibrator schoon te maken, is door er met een antibacterieel doekje langs te gaan. Spoel het speeltje daarna even af met warm water en droog hem met een schone, droge doek. En je bent ready to go!

Water en milde zeep

De meest simpele manier om een vibrator schoon te maken is door deze na gebruik onder een warme straal water te houden. Je kunt de vibrator zelfs insmeren met een milde, antibacteriële zeep. Uiteraard dien je de zeep goed van de vibrator af te spoelen, zodat er geen zeepresten achterblijven. Die zeepresten zijn namelijk niet zo prettig voor je intieme zones. Droog de vibrator na het spoelen af met een schone doek.

Een toycleaner

Wil je zeker weten dat je een juiste cleaner gebruikt voor het schoonmaken van jouw vibrator? Gebruik dan een speciale toycleaner. Een toycleaner is speciaal gemaakt voor het schoonmaken van seksspeeltjes zoals vibrators en kun je hier dan ook compleet veilig voor gebruiken. Doe wat toycleaner op je vibrator en wrijf het middel met een droge doek over het speeltje heen. Laat de cleaner minstens een minuut inwerken en spoel hem daarna af onder de warme kraan. Droog ook nu je speeltje nog even af met een schone doek en je bent klaar!

Inspecteren op scheurtjes en andere beschadigingen

Het schoonmaken van je vibrator is het ideale moment om het speeltje ook even te checken op eventuele scheurtjes en andere beschadigingen. Op die plekjes kun je het speeltje het beste even extra goed schoonmaken.

Ben je benieuwd hoe je jouw dildo of andere sextoy kunt reinigen? Bekijk dan ook ons andere blog hierover.

 

Een reactie op “Hoe maak ik mijn vibrator schoon?

  1. Pingback: De 5 meest gestelde vragen over het gebruik van een vibrator - Lady Pleasure

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)