Zijn orgasmes hét medicijn tegen migraine?

Heb jij last van migraine? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, maar wist je al dat daar een heel leuk medicijn voor is? Het blijkt namelijk dat orgasmes migraine kunnen verminderen en soms zelfs kunnen laten verdwijnen. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies zit, lees dus snel verder!

Onderzoek naar orgasmes bij migraine

Een aantal jaren geleden deden wetenschappers onderzoek naar het effect van orgasmes op migraine-aanvallen. Er werd namelijk gedacht dat seks een migraine-aanval juist kon uitlokken. De onderzoekers wilden weten of dit inderdaad zo was of dat seks migraine juist zou kunnen verminderen. En wat bleek? Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek hadden na de seks veel minder last van migraine.

Hoe werd dit onderzocht?

Een team van neurologen verzamelde de gegevens van 400 patiënten die last hadden van twee types hoofdpijn (clusterhoofdpijn en migraine). Een derde van de patiënten had zelfs seks tijdens een pijnopstoot. 60% van de mensen die last hadden van migraine, merkte dat de hoofdpijn minder werd nadat zij seks hadden gehad. Bij de patiënten die last hadden van clusterhoofdpijn was dit 36%. In totaal merkten maar liefst 42,7% van de deelnemende patiënten dat hun hoofdpijn voor bijna de helft was verminderd als zij seks hadden gehad. Bij 19% van de patiënten verdween de hoofdpijn zelfs helemaal.

Dit is ongeveer dezelfde uitslag als die van studies waarin de effecten van medicijnen op migraine worden onderzocht. Het is natuurlijk veel leuker (en goedkoper!) om migraine met seks te bestrijden dan met medicijnen. Wij zijn dan ook blij verrast met de resultaten uit het onderzoek.

Mannen en vrouwen

Het onderzoek werd zowel onder mannen als vrouwen gedaan. Het bleek wel dat mannen meer baat bij seks hadden. Bij 36% van de deelnemende mannen verdween de hoofdpijn compleet na het hebben van seks, terwijl bij maar 13% van de vrouwen het geval was. Al met al trokken de wetenschappers de conclusie dat seks bij de kwart van de mensen migraine kan verminderen.

Hoe kan een orgasme migraine tegengaan?

Het is natuurlijk een erg leuk feitje dat je door het hebben van seks, migraine kunt verminderen. Maar hoe kan dit eigenlijk? Volgens neuroloog Nick Silver kan dit door een aantal dingen komen. Zo kan het komen door het hormoon endorfine. Dit is een pijnstillende hormoon dat onder andere tijdens een orgasme vrijkomt. Daarnaast kan hoofdpijn ook verzachten door de veranderingen in de bloeddruk die tijdens de seks ontstaan.

Vrijpartijen of masturberen?

Wil jij ook graag eens uitproberen wat voor een effect een orgasme op jouw migraine kan hebben? Dan zijn er allerlei verschillende manieren waarop je dit kunt ontdekken. Het maakt namelijk niet uit of je een wilde vrijpartij hebt met een partner of heerlijk in je eentje masturbeert, als je maar een orgasme krijgt.

Wil je jouw eigen ‘onderzoek’ wat leuker maken? Gebruik dan eens één of meerdere seksspeeltjes zoals vibratie eitjes of de oude vertrouwde dildo of vibrator. Bekijk vooral eens ons assortiment, want wij daar vind je meer dan genoeg fijne speeltjes!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)