Seksspeeltje schoonmaken? 3 manieren voor een perfect resultaat

Vrouw in lingerie op bed
  • Een speciale cleaner voor jouw sextoy
  • Seksspeeltje schoonmaken met water en zeep

  • Een speciale cleaner voor jouw sextoy
  • Seksspeeltje schoonmaken met water en zeep

Op het moment dat je een sextoy aanschaft, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Je seksspeeltje schoonmaken is erg belangrijk, omdat je zo nare infecties en zelfs soa’s kunt voorkomen. In deze blog leggen wij jou uit wat je beter wel en niet kunt doen bij het schoonmaken van jouw seksspeeltjes.

Een speciale cleaner voor jouw sextoy

Seksspeeltje schoonmaken met toy cleaner

Er zijn speciale toycleaners verkrijgbaar waarmee je je seksspeeltje kan schoonmaken. Deze toycleaners kun je gemakkelijk gedoseerd aanbrengen op jouw seksspeeltje. De toycleaner gaat schimmel, nare geurtjes en bacteriën tegen. Zo kun je lang genieten van jouw speeltje.

De beste manier om jouw speeltje te reinigen is door de toycleaner aan te brengen op jouw speeltje en het vervolgens met een doekje over jouw speeltje heen te wrijven. De toycleaner moet ongeveer een minuut lang inwerken. Hierna kun je gemakkelijk je speeltje afspoelen onder de kraan. Droog jouw speeltje vervolgens af, en hij is weer helemaal klaar voor gebruik.  

Seksspeeltje schoonmaken met water en zeep

Speeltjes van siliconen, hard plastic, metaal of glas zijn het makkelijkst schoon te maken. Deze kan je namelijk gewoon schoonmaken met wat water en zeep. Je hoeft geen speciaal desinfecterend middel daarvoor te gebruiken. Kijk wel uit met speeltjes die niet waterdicht zijn. Deze kan je beter afspoelen onder de kraan en vervolgens gelijk afdrogen.

Reinigen in de vaatwasser

Geloof het of niet, maar sommige seksspeeltjes kan je makkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Kijk wel uit met elektrische seksspeeltjes, zoals vibrators. Deze zijn niet geschikt voor de vaatwasser. De meeste dildo’s kunnen de vaatwasser wel aan. Als je er echt zeker van wil zijn dat alle bacteriën worden gedood, kan je het beste een heet programma kiezen. Let er wel op dat je geen vaatwastablet gebruikt tijdens het reinigen van jouw speeltje. Dit kan jouw speeltje namelijk beschadigen

Vooraf schoonmaken

Het kan geen kwaad om jouw seksspeeltje zowel voor als na jouw avontuurtje schoon te maken. Er kan namelijk allemaal stof en andere viezigheid op jouw speeltje komen als je hem niet in de originele verpakking opbergt.

Vergeet jouw speeltje ook vooral niet achteraf schoon te maken. Jouw lichaamssappen blijven anders op jouw speeltje zitten, en die drogen vervolgens op. En je wil jouw speeltje natuurlijk niet vies opbergen. Dus… altijd je seksspeeltje schoonmaken na gebruik!

Op het moment dat je een sextoy aanschaft, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Je seksspeeltje schoonmaken is erg belangrijk, omdat je zo nare infecties en zelfs soa’s kunt voorkomen. In deze blog leggen wij jou uit wat je beter wel en niet kunt doen bij het schoonmaken van jouw seksspeeltjes.

Een speciale cleaner voor jouw sextoy

Seksspeeltje schoonmaken met toy cleaner

Er zijn speciale toycleaners verkrijgbaar waarmee je je seksspeeltje kan schoonmaken. Deze toycleaners kun je gemakkelijk gedoseerd aanbrengen op jouw seksspeeltje. De toycleaner gaat schimmel, nare geurtjes en bacteriën tegen. Zo kun je lang genieten van jouw speeltje.

De beste manier om jouw speeltje te reinigen is door de toycleaner aan te brengen op jouw speeltje en het vervolgens met een doekje over jouw speeltje heen te wrijven. De toycleaner moet ongeveer een minuut lang inwerken. Hierna kun je gemakkelijk je speeltje afspoelen onder de kraan. Droog jouw speeltje vervolgens af, en hij is weer helemaal klaar voor gebruik.  

Seksspeeltje schoonmaken met water en zeep

Speeltjes van siliconen, hard plastic, metaal of glas zijn het makkelijkst schoon te maken. Deze kan je namelijk gewoon schoonmaken met wat water en zeep. Je hoeft geen speciaal desinfecterend middel daarvoor te gebruiken. Kijk wel uit met speeltjes die niet waterdicht zijn. Deze kan je beter afspoelen onder de kraan en vervolgens gelijk afdrogen.

Reinigen in de vaatwasser

Geloof het of niet, maar sommige seksspeeltjes kan je makkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Kijk wel uit met elektrische seksspeeltjes, zoals vibrators. Deze zijn niet geschikt voor de vaatwasser. De meeste dildo’s kunnen de vaatwasser wel aan. Als je er echt zeker van wil zijn dat alle bacteriën worden gedood, kan je het beste een heet programma kiezen. Let er wel op dat je geen vaatwastablet gebruikt tijdens het reinigen van jouw speeltje. Dit kan jouw speeltje namelijk beschadigen

Vooraf schoonmaken

Het kan geen kwaad om jouw seksspeeltje zowel voor als na jouw avontuurtje schoon te maken. Er kan namelijk allemaal stof en andere viezigheid op jouw speeltje komen als je hem niet in de originele verpakking opbergt.

Vergeet jouw speeltje ook vooral niet achteraf schoon te maken. Jouw lichaamssappen blijven anders op jouw speeltje zitten, en die drogen vervolgens op. En je wil jouw speeltje natuurlijk niet vies opbergen. Dus… altijd je seksspeeltje schoonmaken na gebruik!

Een reactie op “Seksspeeltje schoonmaken? 3 manieren voor een perfect resultaat

  1. Pingback: Hoe maak ik mijn vibrator schoon? | Ladypleasure.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)