Meer zin krijgen in seks, daar hebben wij wat tips voor!

Vrouwenhand met seksspeeltjes

Soms weet je gewoon even niet goed uit te leggen wat je wilt en voelt. Je kunt denken dat je minder zin hebt in seks, maar je weet niet waar dat gevoel vandaan komt. Je wilt er zo snel mogelijk iets aan doen en dat is normaal. In dit blog gaan wij het hebben over meer zin krijgen in seks!

Oorzaken

Minder zin hebben in seks is een normaal gevoel wat iedereen wel eens kan hebben, maar het minder zin blijven hebben is geen goed teken. Er kunnen meerdere factoren in je leven meespelen met als gevolg dus dat je de zin in seks verliest. Het kan voor nare spanningen zorgen in je relatie of je kan jezelf er niet fijn door voelen.

Je kan wel gaan denken dat het aan je libido ligt. Natuurlijk is het voor elke vrouw anders. Alleen heb je je libido meer in hand dan je zou denken. De verschillende oorzaken kunnen zijn; stress, een niet zo goede gezondheid, bepaalde medicatie, je stimuleert jezelf niet, te lang in een sleur zitten etc. Door al deze negatieve factoren in je leven is het lichaam helemaal niet bezig met het willen hebben van seks. Lichaam ziet het dan niet als een prioriteit doordat het te veel bezig is met andere dingen.

Tips & Tricks

Er zijn wat simpele oplossingen die je kunnen helpen om weer lekker zin te krijgen. Probeer zoveel mogelijk stress te vermijden in je leven bijvoorbeeld wat meer vrije dagen. Denk aan jezelf en je lichaam. Let op je dieet, wordt bewust van wat je eet en houdt het gezond. Deze twee opties gaan niet zo makkelijk of snel. Alleen spelen stress en gezondheid beide een grote rol, niet alleen in je seksleven.

Je kan het ook leuk houden door elkaar een massage te geven. Dat is voor beide partners fijn en kan leiden tot een leuke avond. Om zo’n erotische massage af te maken kun je er altijd een wand bij halen. Deze toy is natuurlijk voor meer goed dan alleen een massage, je kunt met een wand ook heerlijk de clitoris stimuleren.

Wat ook simpel een bijdrage kan leveren aan meer zin te creëren is om meer te gaan bewegen. Als je dit doet kan het ook je libido verhogen. Wat je libido kan verlagen zijn bepaalde medicaties bijv. antidepressiva etc. In Nederland schrijft de dokter niet zomaar medicatie voor. Dus is dit meer een nadeel waar je niet echt iets kan tegen doen. Voor de rest kan je het beste ook gewoon lekker meer gaan masturberen. Jezelf een orgasme geven kan de boel weer op gang brengen en je helpen uit die spiraal te komen. Het uitproberen en gebruiken van speeltjes kan hier ook een grote hulp bij zijn.

Natuurlijk moet je ook gewoon meer tijd nemen voor voorspel. Hoe langer jullie doen over voorspel des te meer je zin gaat krijgen in seks. Mannen hebben er dan ook minder last van, maar voor de vrouw kan het een grote rol spelen. Om het ook nog spannend te houden; verander lekker van locatie. Probeer de flow en ontspanning te houden in je seksleven. Je gaat eindelijk weer voelen wat je na al die tijd gemist hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)