3 manieren om jouw favoriete toys goed schoon te maken

Verschillende vibrators in een mandje

Sextoys zijn een hele investering. Ze zijn best aan de prijzige kant en je wilt natuurlijk dat ze lang meegaan. Daarnaast is de hygiëne van je vagina natuurlijk ook prioriteit. Veel mensen leggen hun speeltje na gebruik aan de kant om er vervolgens na een dag of een paar dagen achter te komen dat deze nog helemaal niet schoon is gemaakt. Doe dit alsjeblieft niet, want hierdoor kan het materiaal beschadigen. In deze blog gaan we het hebben over 3 manieren waarop je je favoriete toy goed schoon kunt houden.

Schoonmaken met een toycleaner

Het meest voor de hand liggende en makkelijke is het gebruiken van een toycleaner. Met een toycleaner kun je gedoseerd een reinigingsmiddel aanbrengen op je sextoy, waardoor je speeltje in goede staat blijft en mooi schoon wordt. In toycleaners zit geen alcohol, maar een bacteriedodend stofje. Zorg er wel voor dat je de toy goed laat drogen voordat je deze weer gebruikt.

Think Clean Thoughts Antibacteriële Toycleaner – 125 ml

Special Cleaner – 50 ml

Uv-reiniger

Je kunt ook een ultraviolet reiniger aanschaffen om je toys nog beter schoon te maken. De ultraviolet reiniger verwijdert met behulp van Uv-licht in een mum van tijd alle soorten bacteriën van je favoriete seksspeeltjes! Er komt geen water aan te pas, dus niet waterdichte objecten kun je ook reinigen met deze ultraviolet reiniger. Je kunt hem ook gebruiken voor het reinigen van bijvoorbeeld je zonnebril, sleutels, earpods of je mobiele telefoon. De Uv-reiniger is multifunctioneel. Ook is het mogelijk om tijdens het reinigen je toy of telefoon op te laden want binnen in de box zit een oplaadpunt voor een USB-kabel.

EasyToys Ultraviolet Reiniger

Toys in de vaatwasser

Niet elektrische toys kun je gewoon in de vaatwasser schoonmaken. Elektrische speeltjes kunnen stuk gaan in de vaatwasser, kijk daarom eerst goed of je toy 100% waterdicht is. Om zeker te weten dat alle bacteriën doodgaan, raden wij wel aan om de vaatwasser op een heet programma te zetten. Denk dan aan 65 graden of hoger.

Koken met speeltjes

Je kunt waterdichte toys ook in een pan met heet water uitkoken. Doe het speeltje in een pan met kokend water en kook het drie tot vijf minuten. Zorg ervoor dat het speeltje de bodem van de pot niet raakt om te voorkomen dat het speeltje verbrandt. Wees bovendien op je hoede voor glazen seksspeeltjes. Deze mogen niet te lang aan hoge temperaturen worden blootgesteld. Als je het op deze manier wilt schoonmaken, plaats je het glazen seksspeeltje maximaal een minuut in kokend water. Poreuze en niet waterdichte speeltjes kunnen niet uitgekookt worden, let daarop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)