Waarom masturberen zo belangrijk is

Vrouw in bad met vibrator

Masturberen, het blijft een taboeonderwerp. Toch is masturberen heel belangrijk en eigenlijk zelfs heel gezond. Er komen heel wat voordelen kijken bij masturberen. In dit blog vertellen wij jou waarom masturberen zo belangrijk is.

Masturberen helpt tegen stress en spanning

Om te beginnen zorgt masturberen voor het vrijkomen van endorfine, maar het helpt ook bij het loslaten van stress en spanningen. Endorfine is een stof die je lichaam maakt. Deze stof heeft pijnstillende eigenschappen. Endorfine wordt aangemaakt tijdens: lichamelijke inspanning, opwinding, pijn, pittig eten, liefde en een orgasme. Geen verkeerd stofje dus!

Oefening baart kunst

De een komt makkelijker klaar dan de ander. Door te masturberen kun je hierop oefenen. Leer jezelf en je eigen lichaam kennen. Probeer verschillende dingen uit, niks is te gek! Door genoeg ‘’me time’’ te nemen en jezelf te leren kennen wordt jouw seksleven alleen nog maar beter. Wanneer je aan kunt geven wat jij fijn vindt aanvoelen, weet jouw partner wat hij of zij moet doen om jou te verwennen.

Sport in bed

Inspanning, je hele lichaam die bezig is met maar één ding: masturberen. Je krijgt het warm en je begint te zweten. Je bloed gaat sneller stromen en je ademhaling versneld. Masturberen is dus eigenlijk supergezond! Je blijft in beweging en spant jezelf in zonder dat je met een zwarte work-out bezig bent.

You, you and you

Ja daten is leuk, dat vinden wij ook, maar toch. Masturberen is de goedkoopste date ever met jezelf! Je investeert één keer in een toy die bij jou past en je bent ready to go. Tijd voor wat pleasure! Verwen jezelf en neem vooral lekker je tijd. Zorg ervoor dat niks je kan afleiden tijdens jouw momentje. Ontspan en weg met die stress! Deze speeltjes zijn perfect voor een date met jezelf. Overigens is er geen reden om niet te masturberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)