Hoe humor jullie seksleven nog beter kan maken

Seks is natuurlijk heel spannend en vooral ook sensueel. Maar wanneer je echt over seks na gaat denken, is het eigenlijk ook iets heel ongemakkelijks en ook wel een beetje lachwekkend. In films lijkt seks altijd heel soepel te gaan, maar in het echte leven verloopt het niet altijd zo soepeltjes. Je kan deze ongemakkelijke momenten negeren, maar je kan er ook samen om lachen. In dit blog vertellen wij je hoe humor jullie seksleven beter kan maken. 

Een nuchtere kijk op seks

Seks is natuurlijk ontzettend intiem en spannend, maar als je er echt diep over na gaat denken is het eigenlijk ook wel iets geks. Gekreun, gehijg, geschreeuw en bezwete plakkerige lichamen. Toch een beetje gek allemaal. 

Stel je voor er ontstaat een ongemakkelijk moment. Denk daarbij aan een elleboog in je ribben, per ongeluk een koopstoot geven aan jouw partner of een latje dat breekt. Op het moment dat zo’n situatie ontstaat, zijn veel mensen geneigd om dit te negeren. Dat is natuurlijk een logische reactie, want jullie liggen daar beide naakt en kwetsbaar. Maar wanneer jullie samen om zo`n ongemakkelijk moment kunnen lachen, zorgt dit er juist alleen maar voor dat jullie je meer verbonden voelen. Op het moment dat jullie er samen om kunnen lachen, zullen jullie je beide meer ontspannen voelen. En zeg nou zelf, seks is toch veel beter wanneer je ontspannen bent? 

Gelukshormoon

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat humor tijdens de seks jullie seksleven beter maakt, maar ik denk dat we het er allemaal mee een zijn dat de seks veel fijner is op het moment dat jullie volledig ontspannen zijn. Op het moment dat jouw partner of jijzelf niet kunnen lachen tijdens de seks, betekent dit vaak dat er bij een van jullie toch nog een klein beetje spanning is. Op het moment dat jullie beide volledig ontspannen zijn, lachen jullie veel m makkelijker om de grappige momenten in bed. Ook zorgt het hebben van seks voor een enorme boost in jouw endorfine niveau. Endorfine wordt ook wel een gelukshormoon genoemd. Naast dat jouw endorfine niveau een boost krijgt tijdens de seks, kan lachen ook een boost geven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)