Kun je seksspeeltjes gebruiken tijdens de zwangerschap?

Vrijen en seksspeeltjes gebruiken tijdens de zwangerschap: misschien moet je er niet aan denken of misschien juist wel. De meeste zwangere vrouwen kunnen tijdens hun zwangerschap gewoon seks hebben met hun partner. Maar kun je ook seksspeeltjes gebruiken tijdens de zwangerschap? Dat vertellen we in dit artikel!

Kun je seksspeeltjes gebruiken als je zwanger bent?

In principe kun je gewoon seksspeeltjes gebruiken als je zwanger bent. De baby wordt beschermd door de baarmoeder, vruchtwater en een spierlaag. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de baby zal schaden of pijn zal doen wanneer je seksspeeltjes gebruikt. Het kan zelfs veel lekkerder zijn seksspeeltjes te gebruiken als je zwanger bent, dan als je dat niet bent. Tijdens de zwangerschap zijn je geslachtsorganen namelijk voller en is je vagina wat vochtiger. Hierdoor kunnen orgasmes nog veel fijner zijn. Vrouwen die normaal gesproken lastig tot geen orgasmes krijgen, kunnen ze nu toch ineens krijgen. En vrouwen die altijd al orgasmen konden krijgen, kunnen nu zelfs meerdere orgasmen achter elkaar krijgen. Bovendien kan een orgasme ook veel intenser zijn dan normaal gesproken, dat komt door de betere doorbloeding naar je vagina toe. Reden genoeg is om tijdens je zwangerschap eens met seksspeeltjes te spelen.

Welke seksspeeltjes kun je tijdens je zwangerschap gebruiken?

In principe kun je tijdens je zwangerschap elk seksspeeltje gebruiken die je ook gebruikt als je niet zwanger bent. Je kunt dus ook gewoon een vibrator of een dildo gebruiken. Het is altijd belangrijk dat je speeltjes gebruikt die zijn gemaakt van materiaal die bij fysiek gebruik geen nare gevolgen kan hebben voor jouw gezondheid. Je leest er in dit artikel meer over. Als je zwanger bent, is het natuurlijk extra belangrijk dat je dat doet. Het beste kun je seksspeeltjes van roestvrij staal, siliconen of gehard glas gebruiken. Alle seksspeeltjes die je in onze webshop ziet, zijn trouwens veilig in gebruik. Deze speeltjes kun je dus gewoon gebruiken.

Wees wel wat voorzichtiger

Wees tijdens je zwangerschap wel wat voorzichtiger met het gebruiken van seksspeeltjes. Duw een dildo of vibrator bijvoorbeeld niet te hard en diep naar binnen. Gebruik een seksspeeltje trouwens ook niet meer als je water is gebroken, omdat je dan infecties kunt oplopen. En zorg er altijd voor dat je een schoon seksspeeltje gebruikt.

Kun je tijdens je zwangerschap ook glijmiddel gebruiken?

Veel vrouwen vinden het prettig om een seksspeeltje in combinatie met glijmiddel te gebruiken. Je kunt prima glijmiddel gebruiken als je zwanger bent. Doordat jouw baarmoederhals tijdens de zwangerschap is ‘geblokkeerd’ door mucus plug, kan het glijmiddel niet bij de baby komen. Het kan trouwens zo zijn dat je tijdens je zwangerschap helemaal geen glijmiddel wilt gebruiken, omdat je vagina vochtiger is dan normaal.

Kunnen alle zwangere vrouwen seksspeeltjes gebruiken?

In principe kunnen dus alle zwangere vrouwen seksspeeltjes gebruiken. Gebruik altijd wel een seksspeeltje van hoogwaardige kwaliteit en dat is gemaakt van een veilig materiaal.

Er zijn trouwens ook situaties waarin je beter geen seks kunt hebben en beter ook geen seksspeeltjes kunt gebruiken.

Je kunt het beste geen seksspeeltjes gebruiken wanneer je:

  • placenta previa hebt;
  • last hebt van buikkrampen;
  • baarmoederhals is geopend;
  • water is gebroken;
  • denkt een premature bevalling te krijgen.

Heb je geen last van één van deze klachten? Dan kun je dus met een gerust hart seksspeeltjes gebruiken tijdens jouw zwangerschap. Enjoy!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)