Welke vibrator moet je niet kopen?

Vibrators: de meeste vrouwen hebben er één in huis, toch durven veel van hen nog niet openlijk toe te geven dat ze een vibrator gebruiken. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar het kan wel lastig zijn als je zelf een vibrator wilt kopen. Je kunt namelijk niet zo makkelijk aan een ander vragen welke vibrator diegene aanraadt. Daarom helpen wij van Lady Pleasure je graag met het vinden van de juiste vibrator! In een ander artikel vertellen we uitgebreid waar je op moet letten bij het kopen van een vibrator en in dit artikel lees je welke vibrator je echt niet moet kopen.

Welke vibrator kun je beter niet kopen?

Er zijn kortweg 2 typen materialen waarvan seksspeeltjes kunnen worden gemaakt. Dat zijn poreus en niet-poreus materialen. Poreuze materialen zijn de materialen die je het beste kunt vermijden. Deze materialen zijn zacht, waardoor de kans op scheurtjes en andere beschadigingen veel groter zijn. De seksspeeltjes die van poreuze materialen zijn gemaakt, zijn lastiger schoon te houden en je kunt bacteriën die op het speeltje zijn ontstaan nooit helemaal verwijderen. Je kunt hierdoor zelfs een bacteriële infectie krijgen. Bovendien kunnen er weekmiddelen zijn gebruikt bij vibrators die van poreuze materialen zijn gemaakt, iets wat bij vibrators die gemaakt zijn van niet-poreuze materialen nooit het geval is. En vibrators die met weekmiddelen zijn geproduceerd, kun je beter niet kopen.

Waarom kun je beter geen vibrators met weekmakers kopen?

Wij raden aan om niet vibrators te kopen die gemaakt zijn met weekmakers, omdat weekmakers allergische reacties kunnen uitlokken. Daarnaast kunnen ze zelfs jeuk, bultjes, rode uitslag en vaginale afscheiding veroorzaken. Je kunt erdoor dus verschillende gezondheidsklachten krijgen en er is een vermoeden dat de middelen kankerverwekkend zijn. Alhoewel nog niet uit officieel onderzoek is gebleken dat dit waar is, heeft ook nog geen het tegendeel bewezen. Bovendien mogen deze weekmiddelen al niet meer worden gebruikt bij het produceren van kinderspeelgoed, omdat kinderen speelgoed vaak in hun mond stoppen. Uiteraard gaat een vibrator ook het lichaam in, waardoor wij het echt afraden om een vibrator te kopen die met weekmiddelen is gemaakt. Dit soort vibrators zijn dan ook niet in onze webshop verkrijgbaar.

Hoe weet je of een vibrator weekmiddelen bevat?

Het kan lastig zijn om te herkennen of een vibrator weekmiddelen bevat of niet.

Toch zijn er een aantal punten waarop je hierbij kunt letten:

  • De vibrator heeft een chemische geur;
  • De vibrator is gemaakt van hard materiaal, zoals pvc, maar is wel flexibel;
  • De vibrator is niet alleen gemaakt van flexibel plastic, maar heeft ook felle kleurtjes;
  • De vibrator is volgens de productomschrijving gemaakt van ‘jelly’ materiaal en ziet er ook wel ‘jelly’ uit.
  • De vibrator bevat (één van) de volgende ingrediënten: fenol, cyclohexanon, diethylhexyl ftalaten, dimethylformamide, dimethyl fosfiet, tetrahydrofuraan, tolueen, 1-methyl-2-pyrrolidinone.

Waar kun je beter niet een vibrator kopen en waar wel?

Om er zeker van te zijn dat je een vibrator aanschaft die veilig te gebruiken is, raden we je absoluut aan om niet zomaar een vibrator te kopen. Koop een vibrator dan ook nooit op websites als Ebay of Aliexpress, maar altijd op bekende en betrouwbare webshops zoals Lady Pleasure. Koop daarnaast ook alleen een vibrator van een bekend merk en van goede kwaliteit. Zo’n vibrator kost dan misschien wel wat meer geld, maar je hebt er lang plezier van en je weet zeker dat je erdoor geen gezondheidsproblemen zult oplopen.

2 reacties op “Welke vibrator moet je niet kopen?

  1. Pingback: 4x fabels over seksspeeltjes - Lady Pleasure

  2. Pingback: Kun je seksspeeltjes gebruiken tijdens de zwangerschap? - Lady Pleasure

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)