Hoe zit nou met die schaamte rondom sexspeeltjes?

Niet iedereen schreeuwt net als ik van de daken de trotse eigenaar te zijn van een goed gevuld nachtkastje. Uit onderzoek Brits onderzoek blijkt zelfs dat meer dan de helft van de dames zich schaamt voor de sextoys die zij bezit. Zijn de Britse dames preutser dan Nederlandse? Ik hoop het! Maar hierover is onder Nederlandse dames helaas weinig onderzoek gedaan.

Geschat wordt dat zo’n 95% van de Nederlandse volwassenen wel eens met zichzelf speelt. Ruim de helft van de dames gebruikt hierbij wel eens een sextoy.

Dus, één op de twee dames heeft minimaal één sextoy. Of de buurvrouw links óf de buurvrouw rechts. Of allebei. In ieder geval vind ik dat iets dat zo gewoon is niets hoeft te zijn om je voor te schamen!

Waar je vroeger wellicht nog naar een schimmige winkel moest om met rode oortjes jouw seksspeeltjes uit te zoeken kun je tegenwoordig heerlijk online shoppen. Wij van Lady Pleasure hebben uitgebreid iedere sextoy omschreven, zodat je een goede keuze kunt maken. En de postbode? Die heeft géén idee dat er iets spannends in jouw pakketje zit!

Samen aan de seksspeeltjes

Soms wordt gedacht dat seksspeeltjes alleen zijn voor single dames en dus voor plezier alleen. Maar juist ook met partner kun je de wereld van de seksspeeltjes ontdekken. Er zijn speeltjes om samen te gebruiken tijdens het vrijen. Denk bijvoorbeeld aan een koppel vibrator. Dit type vibrator biedt voor zowel hem als haar extra stimulatie en plezier in bed. Of een eitje met een afstandsbediening, leuk voor thuis en buiten de deur. Hij heeft de afstandsbediening en dus de macht, jij geniet van de stimulatie. Maar bijna alle seksspeeltjes zijn geschikt om samen te gebruiken. Als het jou plezier geeft, waarom zou je ‘m dan in de kast laten?

Veel dames die ik spreek zijn er van overtuigd dat hun partner echt niet zit te wachten op seksspeeltjes in bed. Mannen zien een seksspeeltje soms als concurrentie. Het lijkt immers in sommige, maar lang niet alle, gevallen op het mannelijke geslachtsdeel, eeuwig in de actie-stand.

Misschien is een dildo, de niet bewegende versie van de vibrator, niet het meest handige om als eerste aan te schaffen als je een partner hebt. Maar een vibrator doet toch écht dingen die een man niet kan  zoals bijvoorbeeld trillen, zuigen, wiebelen, roteren  en een man doet zichzelf tekort als hij denkt dat zijn penis los wordt gezien van de rest. Een vibrator zoent niet in jouw nek, streelt je erogene zones niet en kletst niet gezellig met je na de sex. Overigens blijken de heren in kwestie in bijna alle gevallen uiteindelijk blij verrast en dol enthousiast. Want uiteindelijk wil jouw partner niets liever dan jou laten genieten.

Wellicht hangt de seksspeeltjes schaamte samen gewoon samen met het taboe rondom sex. Niet zozeer de toys, maar het onderwerp ‘sex’ überhaupt geeft schaamte. Oké, wellicht is het tentoonstellen van seksspeeltjes in de vensterbank in de woonkamer iets te fanatiek. Maar als je de slaapkamer in duikt zijn seksspeeltjes niets om je voor te schamen!

En wat vind jij? Is schaamte voor seksspeeltjes nodig of juist helemaal niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)