Waarom je als 50 plussers prima seksspeeltjes kunt gebruiken

Sommige mensen denken dat je seksleven ophoudt, zodra je de 50 bent gepasseerd. Natuurlijk is niets minder waar, want je kunt als 50-plusser een fantastisch seksleven hebben. Je seksleven kan als 50-plusser zelfs veel beter zijn dan voorheen, omdat je je lichaam inmiddels goed kent en goed weet wat je wel en niet fijn vindt. Door als 50-plusser seksspeeltjes te gebruiken, kun je jouw seksleven nog fijner maken dan dat het al is. In dit artikel vertellen we je alles wat je hierover moet weten.

Waarom als 50-plusser seksspeeltjes gebruiken?

Het is een ontzettend goed idee om als 50-plusser seksspeeltjes te gebruiken. Je kinderen zijn waarschijnlijk de deur uit, waardoor je meer vrijheid hebt om ongestoord jezelf te verwennen. Door seksspeeltjes te gebruiken, kun je het masturberen een stuk spannender en leuker maken. Bovendien kunnen de speeltjes je ook helpen om sneller en gemakkelijker een orgasme te krijgen. Wanneer je de 50 bent gepasseerd, verandert je lichaam namelijk veel. Je lichaam maakt minder hormonen aan en de bloedtoevoer naar je geslachtsdelen vermindert. Hierdoor kan er meer nodig zijn om een orgasme te krijgen. Het gebruiken van seksspeeltjes biedt hierin dus een ideale uitkomst!

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruiken van seksspeeltjes?

Bij het gebruiken van seksspeeltjes als 50-plusser, is het belangrijk dat je rekening houdt met de veranderingen van je lichaam en je lichaam hierin tegemoet komt. Zo kunnen vrouwen die in de menopauze zijn gekomen, last hebben van vaginale droogte. Door een glijmiddel te gebruiken, kan het een stuk prettiger voelen om seksspeeltjes te gebruiken. Gebruik in combinatie met seksspeeltjes wel alleen glijmiddel op waterbasis, omdat dit glijmiddel de speeltjes niet aantast. Het kan ook fijn zijn om een stimulerende gel te gebruiken. Door een paar druppels van de gel op je clitoris te smeren, wordt deze extra gevoelig en kun je sneller tot een hoogtepunt komen.

Houdt er ook rekening mee dat bij vrouwen boven de vijftig de vaginawand wat dunner en minder elastisch is. Hierdoor is de huid van de vaginwand extra gevoelig. Het is daarom beter om geen harde speeltjes te gebruiken.

Welke seksspeeltjes kun je als 50-plusser gebruiken?

Natuurlijk ben je helemaal vrij in welke seksspeeltjes je wilt gebruiken. Toch zijn er een aantal speeltjes die jou als 50-plusser een extra goed genot kunnen geven en die voor jouw lichaam compleet veilig zijn om te gebruiken. Hieronder lees je welke speeltjes dat zijn.

Flexibele dildo’s

Juist omdat de vaginawand wat dunner en gevoeliger is als je de 50 bent gepasseerd, is het een goed idee om flexibele speeltjes te gebruiken zoals dildo’s die wat buigzaam zijn. Een goed voorbeeld hiervan is deze realistische dildo met zuignap.

Wand-vibrators

Als 50-plusser kun je sterke vibraties nodig hebben om meer genot te kunnen voelen. Daarom kun je als 50-plusser perfect een wand vibrator gebruiken. Een wand vibrator is namelijk veel robuuster dan standaard vibrators. En waar standaard vibrators voor fijne trillingen op bepaalde zones zorgen, stimuleert een wand vibrator juist een breder gebied met veel sterkere vibraties. Een goede wand vibrator is onder andere de Doxy Messager XXL Pink.

Vingersleeves

Vingersleeves zijn gemaakt van zacht materiaal en geven je een extra prikkelend genot. Reden genoeg dus om deze sleeves eens uit te proberen. Daarnaast zijn de sleeves ook nog eens erg eenvoudig te gebruiken: schuif de sleeves over je vingers heen en genieten maar!

Als 50-plusser hoeft jouw seksleven dus zeker niet voorbij te zijn, integendeel zelfs! Door de juiste seksspeeltjes te gebruiken, kun je jezelf nog jarenlang heerlijk verwennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)