Glijmiddel: tips voor het kiezen van het juiste glijmiddel

Oh, glijmiddel. Het maakt een intiem moment met je zelf óf met iemand anders zoveel gladder, zachter én soepeler. Maar het ene glijmiddel is het andere glijmiddel niet. Sterker nog, er zijn heel veel verschillende soorten glijmiddel te vinden. Welk glijmiddel bij jou past, is afhankelijk waar je het straks voor wilt gebruiken. In deze blog vertellen we jou alles wat je moet weten om het juiste glijmiddel uit te zoeken. Lees je mee?

Om direct even met de deur in huis te vallen: glijmiddel is niet alleen noodzakelijk als je denkt dat je zelf niet genoeg vochtig kan worden. Die gedachte speelt nog veel bij vrouwen én mannen en dat is zonde. Glijmiddel is namelijk een product dat je prima op je nachtkastje kunt hebben staan om het erbij te pakken wanneer jullie gaan vrijen of wanneer jij je lievelingsspeeltje erbij pakt.

Waarom gebruik je glijmiddel?

We zeiden het net al even. Glijmiddel is een product dat je helpt wanneer je niet voldoende vocht produceert. Door bij het vrijen glijmiddel te gebruiken, hoeven vrouwen zich niet langer zorgen te maken om constant vochtig te blijven. Hierdoor kun je je meer ontspannen en dat maakt het fijner. Maar het maakt de seks ook soepeler, de huid wordt zachter en de seks voelt gladder aan. Dit is bijvoorbeeld cruciaal bij anale seks. Omdat je op dit punt hoogstwaarschijnlijk sowieso te weinig vocht produceert. Dat vraagt dus om wat hulp.

Ook beschermt een glijmiddel je huid tegen bacteriën en wordt de wrijving op een condoom minder. Er zijn ook glijmiddelen die sensatie-verhogend werken, zoals tintelen, verwarmen of vergroten. En er zijn producten met smaakjes, om zo jullie seksleven wat op te spicen. Voordeel óp voordeel, als je het ons vraagt!

Welke soorten glijmiddelen zijn er te koop?

  1. Glijmiddel op waterbasis

Een glijmiddel op waterbasis is veilig te gebruiken in combinatie met condooms en bijvoorbeeld seksspeeltjes. Het is wat minder prettig om te gebruiken voor massage en bijvoorbeeld anale seks door het snel opdroogt en dan plakkerig wordt.

Dit vinden wij bij Lady Pleasure een fijn glijmiddel op waterbasis: Kamasutra Love Liquid Glijmiddel 

  1. Glijmiddel op siliconenbasis

In tegenstelling tot het glijmiddel op waterbasis is een glijmiddel op siliconenbasis juist geschikt voor anale seks. Zet het in als je lang wilt vrijen of als je bijvoorbeeld onder de douche wilt seksen. Let er wel op dat je glijmiddel op basis van siliconenbasis niet gebruikt in combinatie met toys en condooms, omdat dit middel het materiaal kan aantasten.

Wat wij jou aanraden? Gebruik Slip And Slide Glijmiddel.

  1. Glijmiddel op oliebasis

Wel te koop, niet heel populair. Er zitten namelijk veel nadelen aan. Het is niet te combineren met condooms, het is niet makkelijk af te spoelen of schoon te maken, het maakt vlekken in je beddengoed en eventueel op je lingerie. Gebruik ook geen babyolie of massageolie. Als man kun je het wel gebruiken bij het masturberen. Maar als vrouw is de kans op schimmelvorming groot.

Veilig glijmiddel op oliebasis gebruiken? Gebruik dan Durex Play Massage Olie Guarana

  1. Glijmiddel met smaakjes

Eetbaar glijmiddel, dat is natuurlijk perfect voor orale verwennerij. Er zijn verschillende smaken te vinden, zoals framboos, exotisch fruit, en limoen/zwarte bes. Ze zijn zowel op waterbasis als op siliconenbasis te koop. Is het veilig? 100%. Deze producten worden zo gemaakt dat het veilig is om in je mond te krijgen.

Onze favoriete smaak? Vanille! Bekijk hier AQUAglide waterbasis glijmiddel.

  1. Glijmiddel dat extra stimuleert

Dat glijmiddel niet alleen bedoeld is om je vochtig te maken en te houden, blijkt wel uit deze optie. Je kunt namelijk glijmiddel in zetten om de sensatie bij jullie allebei te verhogen. Zo kan het gaan tintelen, verwarmen, verkoelen of vergrotend werken. Flinke upgrade van jouw glijmiddel.

Het vuurtje flink oplaaien? Daarvoor raden wij HOT BIO Warming Waterbasis Glijmiddel aan!

Happy to help

Kom je er na het lezen van deze blog over glijmiddel toch niet helemaal uit? Je kunt ons altijd een bericht sturen via de website. En we zijn bereikbaar via onze social media-kanalen, zoals Facebook en Instagram. We helpen je graag met het vinden van het perfecte glijmiddel voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)