Dildo versus vibrator: wat zijn de verschillen?

De termen ‘dildo’ en ‘vibrator’ worden nog weleens door elkaar gebruikt. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen? Wat zijn hun specifieke eigenschappen? En welke gebruik je wanneer? We zetten het voor je op een rij!

Wat is een dildo?

Een dildo is een namaakpenis, gemaakt om mee te masturberen. Dildo’s bestaan al heel erg lang. Er zijn exemplaren gevonden die zo’n 30.000 jaar oud zijn. Tegenwoordig heb je verschillende soorten dildo’s:

 • Klassieke dildo’s: lijken meestal heel erg op een penis, met een eikel, aders en vaak zelfs een balzak. Er zijn ook spuitende dildo’s die er niet alleen levensecht uitzien, maar je ook het gevoel van een ejaculatie bezorgen.
 • Glazen dildo’s: ideaal voor tempature play: maak de dildo warm of koud door middel van water. Dit zorgt voor een compleet nieuwe ervaring!
 • Anale dildo’s: gemaakt om (ook) anaal te gebruiken. Er zijn verschillende modellen, van realistische tot ronde, extra grote exemplaren.
 • Dubbele dildo’s: voor dubbel plezier bij jezelf of plezier samen met je partner.

Wat is een vibrator?

Een vibrator is een elektrisch apparaat dat door middel van trillingen seksueel stimuleert. De geschiedenis van vibrators is best apart te noemen. Ze werden namelijk in de 19e eeuw uitgevonden en in eerste instantie uitsluitend gebruikt door artsen. Deze dachten dat je ‘vrouwelijke hysterieklachten’ kon oplossen met een orgasme. Gelukkig zijn vibrators nu voor privégebruik! Er zijn veel verschillende soorten vibrators te krijgen. Ruwweg kun je ze opdelen in acht soorten:

 1. Realistische vibrators: lijken op een penis, inclusief eikel, aders en vaak zelfs voorzien van een scrotum.
 2. Clitorale vibrators: gemaakt om je clitoris te stimuleren. Ze zijn ook ideaal om samen met je partner te gebruiken.
 3. Duo-vibrators: zorgen gelijktijdig voor clitoraal en vaginaal genot. Ook zijn er modellen die gemaakt zijn voor clitorale en anale stimulans, soms ook nog in combinatie met clitorale stimulans.
 4. Anale vibrators: hoewel je met een klassieke vibrator jezelf (of je partner) ook anaal kunt stimuleren, biedt een anale vibrator vaak dat beetje extra. Ze hebben verschillende diktes en zijn te koop als buttplug in verschillende vormen en groottes.
 5. G-spotvibrators: door hun speciale vorm stimuleren ze probleemloos jouw g-plek.
 6. Luchtdrukvibrators: deze gebruiken geen trillingen om je clitoris te stimuleren, maar lucht. Dit zorgt voor een compleet andere belevenis, wat door de meeste vrouwen als erg fijn wordt ervaren.
 7. Vingervibrator: kun je om je vinger doen. Het zijn kleine, maar krachtige vibrators en ideaal om tijdens de seks te gebruiken.
 8. Koppelvibrators: ontworpen om jou en je partner genot te schenken. Er zijn verschillende soorten koppelvibrators, die direct of indirect dubbel genot geven. Zo zijn er vibrerende cockringen, die zorgen voor stimulans aan de penis en bij penetratie aan de clitoris. Daarnaast zijn er vibrators met afstandsbediening, zoals bijvoorbeeld vibrerende eitjes. Op die manier geniet je als vrouw van de trillingen en je partner bepaalt de sterkte van de vibraties.

De keuze voor een vibrator of een dildo is dus een persoonlijke smaak, maar beide zijn ze een fijne aanvulling voor in de slaapkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)