Hoe een orgasme zorgt voor stressvermindering

Elke vrouw heeft hier waarschijnlijk wel mee te maken: stress. Veel situaties zijn daarin herkenbaar voor iedereen. Je agenda staat vol met afspraken, meerdere deadlines op werk, daar bovenop lijkt het wel of iedereen iets van je nodig hebt of wellicht zijn er privé omstandigheden die je energie opslokken. Wat doe je in zo’n situatie om stoom af te blazen?

Stoom afblazen dankzij een orgasme

Misschien ga je even de stad in, naar de schoonheidsspecialiste of een heerlijke wellness behandeling. Wat dat betreft zijn er genoeg mogelijkheden als je je hoofd leeg wilt maken. Maar… daarnaast kan het krijgen van een orgasme ook een hele fijne en goede uitkomst zijn. Dit is natuurlijk niks nieuws, maar als je stress ervaart, neem je dan ook wel eens een momentje voor jezelf? Van een orgasme kan je echt even ontladen. Of dit nu met je partner is of alleen.

Bij een fijne stimulatie kan je echt even focussen op jezelf én niet op alles wat er in je hoofd omgaat. Je lichaam ontspant volledig en bij een orgasme resulteert dit in vermindering van stress. Een goed excuus om bij je partner aan te kloppen, wat dan ook nog eens zal leiden tot een stomende vrijpartij.

Je hersenen vs. klaarkomen

Tijdens je orgasme komen er verschillende hormonen vrij waaronder endorfine, oxytocine en dopamine. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Het zorgt ervoor dat je een fijn gevoel krijgt en heeft een kalmerend effect. Dankzij oxytocine voel je je meer verbonden met je partner en zorgt ervoor dat je na de seks wilt knuffelen. In de volksmond ook wel het knuffelhormoon genoemd. En de dopamine zorgt ervoor dat we ons achteraf tevreden en beloond voelen.

In situaties van stress kun je op deze manier het heft in eigen hand nemen: dankzij het krijgen van een orgasme, of misschien wel meerdere. Een praktische en bovenal lekkere oplossing om je hoofd leeg te maken.

Klaarkomen is niet vanzelfsprekend

Het is alleen niet zo dat elke vrouw ‘met gemak’ kan klaarkomen. Ongeacht of je een partner hebt of vrijgezel bent. Het orgasme is iets natuurlijks, maar dit is zeker niet vanzelfsprekend. De meeste vrouwen kunnen bijvoorbeeld niet klaarkomen door alleen maar penetratie. De stimulatie van de clitoris speelt hier wel degelijk een grote rol bij. Speeltjes kunnen dan een uitkomst bieden: dildo’s, vibrators en meer toys die stimulatie bieden. Denk hierbij aan een clit masager, vingersleeves, vibratie eitjes etc. Daarnaast zijn er genoeg vibrators en dildo’s in alle soorten en maten. Nieuwsgierig geworden?

Hieronder hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Clandestine Mimic +PLUS – Roze €129,95
DIGIT Vinger Vibrator €69.95
Fifty Shades Freed Vibratie-Eitje Met Afstandsbediening €99,95
Crystal Jellies Classic Dildo – Paars €17,95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)