Hoe krijg je meer zin in seks, wij geven jou 3 tips!

Je hebt minder zin in seks. Vervelend natuurlijk, maar eigenlijk vrij normaal. Het is helemaal niet zo gek dat je minder zin hebt in seks en het kan door veel verschillende dingen komen waar wij als mens in het dagelijks leven tegenaan lopen. Het hoeft dus niks met jouw partner of jouw relatie te maken hebben en de oplossingen zijn simpeler dan je denkt. In dit blog geven wij jou 3 tips om iets te doen aan jouw sexdrive!

Oorzaak

Voordat we een probleem kunnen oplossen moeten we natuurlijk eerst weten wat de oorzaak is. Dit kunnen natuurlijk verschillende dingen zijn. Waar je als allereest naar moet kijken is of jij medicijnen slikt die invloed hebben op jouw sexdrive. Er zijn een aantal medicijnen die direct invloed hebben op jouw libido doordat deze jouw hersenen beïnvloeden, maar er zijn ook een aantal medicijnen die indirect invloed hebben op jouw seksleven doordat deze jou slaperig en/of suf maken. Er zijn een aantal medicijnen die direct invloed hebben op jouw sexdrive. Deze zijn als volgt:

  • SSRI’s
  • TCA’s
  • Medicatie tegen bi-polaire stoornissen
  • Benzodiazepines

Een aantal medicijnen die indirect invloed hebben op jouw sexdrive zijn:

  • Antihistaminica
  • Medicinale cannabis
  • Opioïden

Waar je verder nog naar kunt kijken als oorzaak is stres. Stres, spanning of onrust kun je al krijgen van de kleinste dingen, dat verschilt natuurlijk per persoon. Stres is dé sekskiller. Wanneer je stres ervaart, legt jouw lichaam de focus alleen op essentiële lichaamsfuncties en hier hoort jouw sexdrive niet bij. Dit komt omdat stres eigenlijk een vorm van instinkt is die jou beschermd tegen gevaar. In het moderne leven wordt stres (vaak) niet veroorzaakt door levensbedreigende situaties, maar door dingen als zorgen over geld, rommel, onzekerheid, school, werk, familie, vrienden enzovoorts.

Door een gebrek aan seks kun je in een negatieve seksspiraal terecht komen. Doordat je steeds minder seks hebt, krijg je er ook steeds minder zin in. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom hebben wij wat tips voor jou.

Ontspan

Ontspannen is een must voor het hebben van seks. Als je niet ontspannen bent heb je vaak niet eens zin in seks, maar bovendien kan het als vrouw zijnde ook best pijn doen als je niet ontspannen bent. Je kunt verschillende dingen doen om jezelf te ontspannen. Wij kunnen je 100 tips geven, maar je moet toch echt zelf aanvoelen waar jij onrustig van wordt. We kunnen je natuurlijk wel op weg helpen.

Het kan zijn dat jij heel onrustig wordt als je in een rommelige ruimte bent. Zorg er daarom voor dat de slaapkamer (of een andere plek waar jij graag seks hebt) netjes opgeruimd is, zo kun je niet afgeleid worden van de troep om je heen.

Je kunt ook stres ervaren vanwege te weinig slaap of een verkeerd slaappatroon. Zorg ervoor dat je voldoende nacht rust hebt. Probeer ook om voor middennacht naar bed te gaan, dan heeft jouw slaap het meeste effect. Naast slapen is het natuurlijk ook belangrijk dat je voldoende uitrust. Neem daarom genoeg tijd voor jezelf om tot rust te komen.

Probeer voor jezelf uit te zoeken waar jij onrustig of gestrest van wordt en probeer hier een oplossing voor te zoeken.

Zet je eroverheen

Zet je eroverheen. Het klinkt misschien gek, maar doe het gewoon. Heb seks! Wanneer jullie eenmaal bezig zijn komt de stemming er wel in. Wanneer je weer aandacht aan elkaar besteed en weer even helemaal in elkaar op gaat, haal je jezelf en misschien ook je partner, uit die negatieve seksspiraal. Door gewoon weer te doen en te genieten kun je al een hele hoop oplossen.

Even een disclaimer… met ‘’zet je eroverheen’’ bedoelen wij natuurlijk dat je je eroverheen moet zetten als je al seks hebt gehad met jouw partner en je merkt dat je er nu minder zin in hebt. We bedoelen niet dat je je eroverheen moet zetten als je er nog niet klaar voor bent. Nee is natuurlijk altijd nee, wat de situatie ook is!

Hou het spannend

Het allerbelangrijkste, hou het spannend. Door het spannend te houden zorg je ervoor dat het leuk blijft en zo krijgen jullie er ook meer zin in. Je kunt veel verschillende dingen doen om jullie seksleven spannender te maken. Denk aan nieuwe standjes of misschien een rollenspel, maar speeltjes kunnen natuurlijk ook al een hoop veranderen. Je kunt onze Surprisebox proberen. Hier zitten verschillende speeltjes in die jou zeker zullen verrassen. Open de box samen met je partner en ga alles lekker uitproberen!

Begin het voorspel met een heerlijke massage om elkaar lekker in de stemming te brengen. Gebruik hiervoor een van onze Divine Nectare likbare massageoliën in de smaak kokos ananas, vanille of aardbei. Bouw de spanning op en verwen elkaar daarna met behulp van een toy.

Een wand is natuurlijk perfect voor deze situatie. Je kunt hem gebruiken tijdens de massage en daarna langzaam door gaan naar de intieme zones. The Orchid is gemaakt van zijdezacht siliconen dat zeer prettig aanvoelt op de huid. Ook is hij spatwaterdicht, zodat hij mee kan onder de douche, en is hij eenvoudig op te laden met de bijgeleverde USB-kabel. The Orchid wordt geleverd met leuke extra’s, namelijk een oogmasker en een toy bag. Met het oogmasker kun je elkaar blinddoeken om het nóg spannender te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)