6 redenen waarom je vaker zou moeten masturberen

Voor veel mensen is het nog een taboe om over te praten, maar we masturberen allemaal. En daar is helemaal niks mis mee. Het is zelfs hartstikke goed voor je. In dit blog zetten we een aantal redenen op een rij waarom jij vaker zou moeten masturberen. Lees vooral verder!

1. Zorgt voor een goede nachtrust
Doordat tijdens het masturberen de stoffen endorfine en oxytocine vrijkomen, kan je volledig ontspannen, en val je sneller in slaap

2. Natuurlijke pijnstiller
Masturberen kan een helend effect hebben. Van hoofdpijn tot menstruatiekramp, het kan allemaal verminderen door te masturberen. Je pijntolerantie stijgt namelijk doordat er stofjes als endorfine en oxytocine vrijkomen. Dat heeft als gevolg dat je minder klachten hebt.

3. Het kan leiden tot betere seks
Naast dat vaker masturberen ervoor zorgt dat jij precies weet wat je lekker vindt, zorgt het ook voor een hoger libido.

4. Het zorgt voor een gezond hart
Vrouwen die regelmatig masturberen lopen minder risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziektes. Dat komt waarschijnlijk doordat je hart harder moet pompen voor en tijdens een orgasme.

5. Het versterkt je bekkenbodemspieren
Wanneer je dichter bij een orgasme komt, stroomt er meer bloed naar je clitoris. Je bekkenbodem spieren spannen dan ook aan, en het hele down under gebied wordt daardoor getraind en versterkt.

6. Het zorgt voor ontspanning
Regelmatig masturberen is een goede manier om te ontspannen. Het zorgt er namelijk voor dat je zenuwuiteinden, spieren en bloedvaten worden geactiveerd. Daardoor komen er stofjes zoals endorfine, oxytocine en dopamine vrij. Deze stofjes zorgen ervoor dat jij je gelukkig en relaxed voelt.

 

Have fun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)