Verken uw seksuele fantasieën

Wat zijn ons bekende seksuele fantasieën? Hebben we die als geheel? Waar komen ze vandaan? Verschillen ze tussen mensen?

          Een seksuele fantasie of suggestieve droom is een psychologisch beeld of voorbeeld van verbeelding dat de seksualiteit van een individu vermengt en seksuele opwinding kan veroorzaken of verbeteren. Een seksuele droom kan worden gemaakt door de creatieve geest of het geheugen van het individu, en kan onafhankelijk worden veroorzaakt of door opwinding van buitenaf, zoals sensueel schrijven of porno, een actueel voorwerp, of fysieke aantrekkingskracht op iemand anders. Wat ook kan leiden tot seksuele opwinding kan een seksuele droom doen ontstaan, en seksuele opwinding kan dus dromen teweegbrengen.

    Seksuele dromen zijn beschermd. Niemand anders begrijpt wat ze toch zijn. Ze doen zich voor als we ons aftrekken of als we een seksuele relatie aangaan met onze medeplichtige. Meestal drijft het hoogtepunt van de plot in onze droom ons over de rand en lokt een briljante, smakelijke bevalling uit.

  • Doel: De situaties voor seksuele dromen variëren aanzienlijk tussen mensen en worden beïnvloed door persoonlijke verlangens en ontmoetingen, en kunnen gaan van het alledaagse tot het ongewone. Dromen worden vaak gebruikt om aan echte seksuele beperkingen te ontkomen. Dromen hebben een gigantische invloed op het seksuele gedrag en kunnen de enige reden zijn voor een hoogtepunt.                Seksuele fantasieën worden steeds meer gezien als een fundamenteel onderdeel van een gezonde relatie. Wetenschappers hebben beweerd dat dromen kunnen worden gebruikt om seksuele vreugde tussen partners te stimuleren en te bevorderen. De reden en het vermogen van seksuele dromen zijn vrij uniek in tegenstelling tot een ontwikkelingsstandpunt. Bowlby’s verbindingshypothese stelt dat het gebrek aan voldoende verbindingsfiguren het vertrouwen kan schaden. Er wordt voorgesteld dat de meer rusteloze mensen seks gebruiken om dicht bij huis veiligheid te bereiken.
  •  Gemeenschappelijke fantasieën: Het voorkomen van seksuele dromen is bijna algemeen, maar verschilt per geaardheid, leeftijd, seksuele richting en samenleving. De meest bekende dromen voor mensen zijn: het zich herinneren van een intrigerende seksuele ontmoeting, het zich voorstellen van seks met een huidige medeplichtige, en het zich voorstellen van seks met een andere medeplichtige.   

  • Leeftijd: Het tijdstip waarop men voor het eerst een seksuele droom heeft, blijkt eveneens te variëren tussen de geslachten. Jongens gaan dit waarschijnlijk melden op een jeugdiger leeftijd, meestal tussen de lange periodes van 11 en 13, en stellen deze voor als meer express in tevreden. Proefpersonen die normaal waren voor de twee seksuele oriëntaties met betrekking tot eerste seksuele dromen omvatten seks met supersterren, (bijvoorbeeld beroemdheden), en bovendien opvoeders. Het is opgevallen dat seksuele droomneigingen van de twee seksuele oriëntaties eveneens veranderen naarmate een element oud genoeg is. Zo blijken meer jeugdige mannen meer dromen met talrijke partners te onderschrijven, een patroon dat met de leeftijd afneemt, terwijl homoseksuele dromen marginaal toenemen. Bij dames blijven de dromen met buitenstaanders en partners van hetzelfde geslacht over het algemeen stabiel gedurende de levensverwachting.
  • Maatschappelijke opvattingen:  Sociale perspectieven op seksuele dromen contrasteren over de hele wereld. De veiligheid van iemands droom wordt ongelooflijk beïnvloed door vriendschappelijke omstandigheden. Vanwege de onaantastbare status van seksuele dromen in veel plaatsen over de hele wereld, is openlijk gesprek – of zelfs bevestiging – illegaal, waardoor dromen privé blijven. In bijkomende onzorgvuldige omstandigheden kan een individu zijn dromen doorgeven aan dierbare metgezellen, zielsverwanten, of een groep waarmee het individu het eens is.
  • Conclusie: Seksuele dromen zijn een typisch stukje van het leven. Sommige zijn misschien heet als droom. Anderen kunnen dingen zijn die je in werkelijkheid moet uitproberen.

Aangenomen dat je vaak seksuele dromen hebt over dingen die niet legaal zijn en dat je deze serieus moet onderzoeken, overweeg dan een ontmoeting met een seksuoloog om de neigingen te ontladen.

Haal in ieder geval volledig adem en praat met je medeplichtige.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIj verzamelen cookies om jou beter van dienst te zijn :)